2010. november 27., szombat

Segítőközpont Biharnagybajomban

Megunták a vállveregetést és ígérgetést – saját kezükbe vették az irányítást.






Biharnagybajom. Átadták azt a Biharnagybajomi Szociális Alapszolgáltatási Központ és Bölcsődét pénteken, mely mintegy 34 millió forintból valósult meg, egy 3 éves program keretein belül. A pénteki avató ünnepségen Bodó Sándor, a megyei önkormányzat képviselőjeként elmondott beszédében kemény kritikát fogalmazott meg a hátrányos helyzetű kistérségeket érintő nehézségekre utalva.
– Ha kérnek valamit, azt jogosan teszik, sőt, a biharnagybajomi előljáróság nem tudna olyat kérni, amire nincs szükségük - jelentette ki, megjegyezve: elegük lett már abból, hogy a falusiak életét a városiak, a szegényekét a gazdagok irányítják. 
– A vállveregetésből sem kérnek már – tette hozzá a szomszédos Sárrétudvari vezetését is ellátó politikus, aki mindezek mellett arra is kitért, mekkora segítséget jelent majd ez a pénteken átadott intézmény az életvezetéssel, szociális gondokkal, fizikális vagy lelki problémákkal küzdőknek. A biharnagybajomi átadón részt vett Soltész Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára is, aki elmondta, azokon a kis településeken, ahol megpróbálnak tenni az idősek és családok érdekében, megkapják a megfelelő támogatást. Szitó Sándor, Biharnagybajom első embere, mindehhez még hozzátette: nemcsak a település színvonalát emeli az új, modern, rendezett külsejű intézmény, hanem a legérzékenyebb társadalmi rétegekben élőknek is lehetőséget ad a továbblépésre. 
( HBN–VVN )

Ez a cikk júniusban született.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése