2010. november 12., péntek

Hogyan... Lecke 1

Hogyan vezessük le a felgyülemlett feszültséget a gyerekünkön? 



Először is keresni kell egy batár nagy kasu ürügyet.
Ami lehet az, hogy miért megy el a 21 éves lányunk aludni a barátjához?! Amikor itt van a 10 éves kis öccse, aki vele akar aludni. Igen, a 10 éves fiúcska a 21 éves lánnyal.
Ha ez nem válik be egyből,  folytassuk mindenféle alaptalan megjegyzéssel. Hozzáteszem, ezt végig emelt magas hangon és ráncolt szemöldökkel tegyék.
Első megjegyzés: ,, Te nem segítesz itthon semmit! Semmit nem csinálsz" - célszerű akkor mondani, ha a lányunk természetesen minden kérésünket igyekszik teljesíteni és mindemellett kitűnő tanuló és dolgozik is.

Nem válik be ez sem?
Második megjegyzés: ,, Úgy sem maradtok együtt a barátoddal. Jól ki-karácsonyozod, szilveszterezed magad vele és szakítotok!" - ráncoljuk továbbra is a szemöldökünk.
Aztán mikor a lányunknál kezd elszakadni a cérna és hozzánk vágja, hogy nem velünk kéne ordítozzon, hanem a férjével, aki megcsalta őt. -> Forduljunk meg és távozzunk a helyiségből.
Talán a legjobb lenne a bajainkat mégsem másokra hárítani, főleg nem olyanokra akikre számíthatunk. A probléma forrását kell kezelni először.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése