2010. november 23., kedd

Interjú, turisztika

Interjú, azaz az információ gyűjtés egyik eszköze.

A Naplónál a szakmai gyakorlatunk első közös témája Zsuzsival; megyénk idegenforgalma, turisztikája volt. Rengeteg hotelt, motelt, panziót, szállodát és kempinget kerestünk fel, a vezetőségtől és pr menedzserektől számos oldalról közelítve érdeklődtünk idei szezonjukról.
S végül átlagolva a válaszokat, általánosan írtunk megyénk turisztikájának reményeiről.





A debreceni Hotel Lycium és Aquaticum Termál és Wellness Hotel illetékesétől a következő válaszokat kaptuk:




-Milyen szezonra számítanak idén nyáron?


Az Aquaticum Termál és Wellness Hotel****-ben a nyári szezon hagyományosan kiemelt forgalmú, így a tavalyi nyárhoz hasonló erős forgalomra számítunk. A belföldi vendégek mellett évről évre több román turista érkezik Debrecenbe, így a szálloda kihasználtsága a válság ellenére szinten tudott maradni.


-Sok előfoglalásuk van már?


Az utóbbi időben a foglalási szokások teljesen megváltoztak. Az utazók kevésbé gondolkodnak előre, a tendenciák azt mutatják, hogy anyagi helyzetük függvényében az utolsó pillanatban foglalnak. Az Aquaticum Termál és Wellness Hotelben a múlt héten futott egy előfoglalási akció, amelynek keretében nagyon sokan már most lefoglalták nyaralásukat.


-Milyen akcióik, különleges ajánlataik vannak? 


Kulturális program csomag, illetve Aquaticum élményfürdős csomagok.
Az Aquaticum Termál és Wellness Hotel****-ben a gyermek- és bababarát szolgáltatások miatt az 5 éjszakás Kalandra fel! csomag a legnépszerűbb, amely az élményfürdő és a termálfürdő korlátlan használatát tartalmazza. A szállodába nagyrészt családok jönnek pihenni, számunkra a gyermekbarát szolgáltatások mellett az Állatkert és Vidámpark közelsége és a Nagyerdő által biztosított természetes környezet is nagyon fontos. A Hotel Lyciumba elsősorban városlátogató a kulturális programok iránt érdeklődő turisták érkeznek. A Déri Múzeummal együttműködve az idén az Aranymaszk kiállításra szóló belépőt tartalmazó kulturális csomagajánlattal várjuk a vendégeket. Az idén is tervezzük a MODEM aktuális kiállításokhoz kapcsolódó, belépőjegyet tartalmazó csomagajánlat összeállítását. A Hotel Lyciumban továbbra is nagyon kedvelt a Virágkarneváli csomag, hiszen itt akár a szállodai szoba ablakából is követhető a karnevál.


-Az áraik az előző évekhez képest változtak? Ha igen, milyen irányba és milyen mértékben?


A szállodák árai igazodva a kereslethez enyhén csökkentek, azonban a többi szállodával ellentétben mi nem tervezzük, hogy nagyon olcsó last minute ajánlatokkal jövünk elő a nyáron. Arra törekszünk, hogy jó ár-érték arányú, színvonalas szolgáltatásokat nyújtsunk vendégeinknek.


A kész cikket is megtekinthetitek fentebb. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése