2012. április 22., vasárnap

A gerinctelen


Mint emberi alfaj.


Az embereket többféle módon csoportosíthatjuk; koruk, nemük, vallásuk, hajszínük szerint, és még számtalan a végtelenségig sorolható tényező alapján.
Azonban egy régóta ismert kategória, az utóbbi időben veszélyes módon elszaporodott; ők nem mások, mint a gerinctelenek!



Gerinctelenek mindig is léteztek. A történelem folyamán számos esetben hallhattunk róluk, sőt, tanították tetteiket az iskolapadban.
Például ki ne hallott volna, az ajándéknak szánt trójai faló és a benne rejlő vérszomjas katonák esetéről? Vagy a tekintélyes személyekkel mérgező italt megitató barátokról? Vagy az egymással és a néppel könyörtelenül elbánó politikusokról?
Tehát ha belegondolunk, minden generációban fellelhető a gerinctelenség nyoma.
Azonban a 20. században vírusszerűen kezdett gyarapodni a csoportba tartozók létszáma.
Még nem tudni, hogy mily módon terjed; de kutatásaim alapján az érintés tűnik a legmegalapozottabbnak. Mivel az egy közösségbe tartozóknál, illetve a bizonyos társadalmi rétegekbe szülötteknél nagyobb számban figyelhetőek meg.

Nem kell megijedni!
Volt szerencsém néhány példányt közelebbről szemügyre venni, s tapasztalataimat megosztva - mások könnyebben tudnak majd a kór ellen védekezni, illetve magukat megkímélni a fertőzöttek okozta kellemetlenségektől.

A rájuk legjellemzőbb:
- Mindig mosolyognak rád.
- Bólogatós kutyus módjára mindent elfogadnak tőled.
- Szupernek, szinte már isteninek vagy beállítva általuk.
- Mindenben támogatnak.
- Feltűnően sokat kérdeznek, főleg magánjellegű témában.
- Rájuk mindig számíthatsz; kigondolsz valamit és ott teremnek.

Ezek mind szépnek és jónak hangzanak. Elsőre.
Mivel ezt a nagy pozitív bombát egyszerre kapod tőlük, apránként elszórva - rövid időn belül.

Aztán hirtelen minden megváltozik.
A fent felsoroltak élesen az ellentétükre válnak; fapofát és flegmázást kapsz, bármit mondasz az csak rossz lehet, utálnak, farcolnak rád, nem vagy jó semmire.
Ekkor jön a nagy csalódás, leesik a tantusz és összeáll benned minden. Igen. Át lettél verve.
Ám semmi sem ok nélkül történik, mindent ésszel csinálnak valami hátsó szándékkal. Ez táplálja őket. A cselekedet sor talán beleégett a szürkeállományukba.
Mindegyik egyedet más haszon hajt. Így jobb elővigyázatosnak lenni. Sosem lehet tudni, mire készülnek.
Amit tehetsz; kerüld az olyan embereket, akik hirtelen akarnak a legjobb barátaid lenni és a fenti pontok mindegyikét produkálják.

Amiről még könnyen felismerhetőek;
A gerinctelenek csoportokban mozogva közlekednek, illetve dekkolnak, általában a legkisebb csoport 3 főt számlál. A fertőzés előrehaladottságától függ, hogy milyen hamar tudd beilleszkedni a csoportjába. Magányosan sosem kóborolnak.
Miután az áldozatává válsz az egyiknek, legtöbbször az egész klán rád száll.

Tehát a túlzott nyájas burok többségében egy gerinctelent takar.
Óvakodj.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése