2010. december 12., vasárnap

Karácsony

Az előző pesszimista karácsonyváró bejegyzés után, itt egy sokkal vidámabb hangvételű.




No mert valóban vannak dolgok melyek zavarnak, de ezek mellett számos tény miatt boldogan várom az ünnepeket.


Imádok ajándékozni. 

Olyannyira, hogy általában a sajátomra szánt pénzt is másra költöm. Igen, tudom, a saját kézzel szívből készített tárgyak sokkal értékesebbek mint bármely a boltban megvásárolt. Azonban én sokszor esem kísértésbe a vásárokban, a kirakatokban, mikor tudom, hogy xy nagyon örülne annak amit látok. Aztán amikor átadom a becsomagolt meglepetést, annyira izgatott vagyok, hogy mennyire örülnek neki. Számomra egy mosoly az ajándékozott arcán, mindennél többet ér.
Idén először karácsonyozunk együtt a szerelmemmel, s az ünnepek alkalmával mézeskalácsokat is fogunk sütni - melyeket majd jól feldíszítünk. ;)




S mivel iszonyatosan imádom a mézeskalácsot, mind íze és mind formái miatt, megosztok veletek egy egyszerű mézeskalácsreceptet.




Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál méz
17 dkg porcukor
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék




Elkészítés:
Először a lisztet összekeverem a porcukrral, a vaníliás cukrral, a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel. Beleütöm a tojásokat, hozzáadom a mézet, és összegyúrom kézzel. Az összeállított tésztát berakom egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a tésztából kiszaggatom a formákat és előmelegített 175 fokos sütőben sütöm. Az első adagnak körülbelül 10 perc kell, a többi adag kevesebb sütést igényel.


Egyéb karácsonyi süti receptek ->itt<-.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése