2012. november 23., péntek

Múlt és jelen

,,Jófajta" emberi szokásunk, hogy mindig szidjuk az aktuális dolgokat és visszasírjuk azt, ami volt. Viszont én személy szerint valóban örülnék neki, ha néhány erkölcsi és elvi dolog az elmúlt évszázadokhoz hasonlóan működne.

Kapcsolatok terén kifejezetten erkölcsös, megbízható és hű társnak tartom magam. Földhözragadt monogám heteroszexuális vagyok. ( Ez de viccesen hangzik.. :D )
Ebből kiindulva rengeteg dolog sérti a fülem és bántja a szemem. 
Sajnos a mai világban igen kevés az, aki elmondja/elmondhatja magáról, hogy ő boldog őszinte komoly kapcsolatban él, mivel trendi lett az ágyról ágyra mászás és a szeretők tartása.
Könyörgöm, ez normális??
Ha csak egy hétre visszahoznák azokat az időket; - amikor a magukat kellető, ledér, könnyűvérű és hűtlen embereket kiközösítették meghurcolták, megalázták - komolyan mondom, a fél világ depresszióba halna bele. 
Ezek a cselekedetek egykor hatalmas ellenszenvet váltottak ki; megbélyegezték az illetőt és megszégyenítették, teljesen kitúrták a közösségből, s mi megy ma?! Teljesen normális, ha valaki megcsalja a párját; még őt kezdik sajnálni, hogy " igen jól tetted, mert biztos megérdemelte a párod."
Senki bele nem gondol a cselekedetei súlyosságába, s miért? Mert olyan társadalomban élünk, ahol az emberek le vannak butítva és követik az elfogadottnak mondott hülye példákat. Igen. Elfogadott. Mert manapság már többre nézik a hűtlenkedőket, mint azokat, akik mindent megtesznek a párjukért/családjukért, nekik a boldogságukért.
Fültanúja voltam, amikor egy vita alkalmával a feldúlt feleségnek, a szeretőt tartó férj azt reagálta, hogy ,,Ne nevezd k**vának a kedvesemet, ő nem az." S itt egy olyan némberről van szó, aki egy olyan családot szakított szét, ahol gyerekek is vannak. Arról nem is beszélve, hogy neki is férje és gyerekei vannak. Az ilyen nem r**anc? Akkor mi? Védeni kellene? :D Fájdalmas és érthetetlen dolgok ezek számomra.
Miért nem lehet úgy elintézni valamit, hogy azzal ne ártsanak 3. félnek? Vagy ha családról van szó, akkor sok félnek... Tisztább sor lenne ilyen esetben egy szakítás. De nekik úgyis mindig mindent megbocsátanak... 

Mostanában nagy divat lett az is, hogy a lányok saját magukat bélyegzik meg, szinte homlokukra írják, hogy ,, Mindenre kapható vagyok, akármikor akárkivel" a hasonló megnyilvánulásaikkal:
,,A tiltott gyümölcs édesebb". Aha.. :D Erre találtam egy nagyon jó pofa fotót, amin az szerepelt, hogy ,, A tiltott gyümölcs édesebb duma helyett kiírhatnátok azt is, hogy a foglalt f**z ízlik." XD

Nos, konklúzióként az én véleményem, hogy sokkal elítélendőbb a ribizliség és a hűtlenség, mint a piercing és a tetoválás.


 

1 megjegyzés:

Gyöngyusz írta...

Az utolsó mondatban hatalmas igazság van... Meg ugy minden amit irsz

Megjegyzés küldése