2012. november 24., szombat

Sörvacsora

Avagy a spontán sörkóstoló

Este bevásárlókörútra indultunk a közeli supermarketbe , hogy főzhessünk valami kiadós finomat a hétvégén. Vettünk 2 kiló csirkemellet, tésztát, tejfölt, fűszereket... najó nem. Nem főzéshez vásároltunk, hanem az esti mókázásra spájzoltunk be. :)
Az italosztályon sétálgatva a söröcskéket nézegetve úgy elragadott az ismeretlen ízek iránti csábítás, hogy úgy döntöttem, beemelek pár sört a kosárba s letesztelem az ízvariációkat. Mivel a sörök manapság innovációs világcsúcsukat élik, egyik újdonság után adják ki a másikat - úgy döntöttem, kipróbálok pár ízt. :) Így választásom a Borsodi Friss Grapefruit-ra, a Soproni Démon Szilvára és Soproni körtére esett.

Sokak szerint (szerintem is ) az ilyesmi ízesített sörök helyett vegyünk szimpla üdítőt, vagy igyunk szörpös szódát, de azért a fíling a sörös doboz miatt mégis csak megvan. Oké hogy nem fér össze teljes mértékben a sör és a gyümölcsök, de néha napján hűtött állapotban jól tudnak esni.


Nos én ,,teljesen kísérleti szinten" vásároltam be, hogy aztán véleményt alkothassak a különböző sörfajtákról és ízvilágukról.
A borsodi grapefruitról; amit tényszerűen el tudok mondai, az az, hogy 2 % alkoholt tartalmaz- tehát nem a szesz hatás érvényesül az ízében, annál inkább a gyümölcs. Ez az a fajta ital, amit ha szomjas vagy, egyből lehajtasz. Nem volt egy igazán sörös élmény. Kinyitottam és szinte már lenn is volt...
Azonban a démon (4,7 % alkohol); annál inkább kifejtette démoni hatását, de ő sem a söríz miatt. Az első korty után maradandó élményként könyvelhetem el; sosem ittam még ennyire szörnyű utóízű ,,sört" (löttyöt), mintha valami odakozmált volna a nyelvemen és iszonyat kesernyés ízt produkált. Igen, volt valami enyhe szilvás ízvilága is, de az a keserű kozmált valami jobban érződik .. :D Egyébként nem olyan rossz. Sőt. Ahogy a doboz tartama fogy, már fel sem tűnik az a jegy, ami számomra idegesítő volt. Megszokták az ízlelőbimbóim és miután elfogyott, szívesen ittam volna még egy dobozzal.
A Soproni körtés (2 % alkohol) ízesítésű sör, vagy sörös ízesítésű körte igazi felüdülés volt a démonhoz képest - gyorsan löttyinthető üdítő hatás. :) Akár a grapefruit. Semmi rossz élmény, mintha tényleg gyümölcsös üdítőt ittam volna.
Ezek a kevés alkoholt tartalmazó gyümölcsös sörök csöppet sem keserűek - azoknak is ideális, akik ódzkodnak a söríztől, mert nem az az ízvilág érvényesül.

Tehát ha igazi sört akartok inni, akkor ne ízesített lötyiket vegyetek, hanem igazi söröket. :)

Még annyit elmondanék általánosságban a sörökről, hogy igazán jó befolyásuk vannak az egészségünkre. Vesemosó hatásuk közismert, így ha fel vagy fázva, kifejezetten tudom ajánlani, mivel az orvosok is azzal nyaggatnak ilyenkor, hogy igyál minél többet, hogy mossa ki a folyadék a bacikat. Nos igen, a sör az jól átmos. :)

2012. november 23., péntek

Múlt és jelen

,,Jófajta" emberi szokásunk, hogy mindig szidjuk az aktuális dolgokat és visszasírjuk azt, ami volt. Viszont én személy szerint valóban örülnék neki, ha néhány erkölcsi és elvi dolog az elmúlt évszázadokhoz hasonlóan működne.

Kapcsolatok terén kifejezetten erkölcsös, megbízható és hű társnak tartom magam. Földhözragadt monogám heteroszexuális vagyok. ( Ez de viccesen hangzik.. :D )
Ebből kiindulva rengeteg dolog sérti a fülem és bántja a szemem. 
Sajnos a mai világban igen kevés az, aki elmondja/elmondhatja magáról, hogy ő boldog őszinte komoly kapcsolatban él, mivel trendi lett az ágyról ágyra mászás és a szeretők tartása.
Könyörgöm, ez normális??
Ha csak egy hétre visszahoznák azokat az időket; - amikor a magukat kellető, ledér, könnyűvérű és hűtlen embereket kiközösítették meghurcolták, megalázták - komolyan mondom, a fél világ depresszióba halna bele. 
Ezek a cselekedetek egykor hatalmas ellenszenvet váltottak ki; megbélyegezték az illetőt és megszégyenítették, teljesen kitúrták a közösségből, s mi megy ma?! Teljesen normális, ha valaki megcsalja a párját; még őt kezdik sajnálni, hogy " igen jól tetted, mert biztos megérdemelte a párod."
Senki bele nem gondol a cselekedetei súlyosságába, s miért? Mert olyan társadalomban élünk, ahol az emberek le vannak butítva és követik az elfogadottnak mondott hülye példákat. Igen. Elfogadott. Mert manapság már többre nézik a hűtlenkedőket, mint azokat, akik mindent megtesznek a párjukért/családjukért, nekik a boldogságukért.
Fültanúja voltam, amikor egy vita alkalmával a feldúlt feleségnek, a szeretőt tartó férj azt reagálta, hogy ,,Ne nevezd k**vának a kedvesemet, ő nem az." S itt egy olyan némberről van szó, aki egy olyan családot szakított szét, ahol gyerekek is vannak. Arról nem is beszélve, hogy neki is férje és gyerekei vannak. Az ilyen nem r**anc? Akkor mi? Védeni kellene? :D Fájdalmas és érthetetlen dolgok ezek számomra.
Miért nem lehet úgy elintézni valamit, hogy azzal ne ártsanak 3. félnek? Vagy ha családról van szó, akkor sok félnek... Tisztább sor lenne ilyen esetben egy szakítás. De nekik úgyis mindig mindent megbocsátanak... 

Mostanában nagy divat lett az is, hogy a lányok saját magukat bélyegzik meg, szinte homlokukra írják, hogy ,, Mindenre kapható vagyok, akármikor akárkivel" a hasonló megnyilvánulásaikkal:
,,A tiltott gyümölcs édesebb". Aha.. :D Erre találtam egy nagyon jó pofa fotót, amin az szerepelt, hogy ,, A tiltott gyümölcs édesebb duma helyett kiírhatnátok azt is, hogy a foglalt f**z ízlik." XD

Nos, konklúzióként az én véleményem, hogy sokkal elítélendőbb a ribizliség és a hűtlenség, mint a piercing és a tetoválás.


 

2012. november 20., kedd

Én és a Sin City

Ó igen, még nem is mondtam, de szerepeltem a Sin City-ben. Ahogy a plakáton is látható.


Pillanatok - Paca és aranyhal

Aki csak színében arany; egyénként Molly.


Pillanatok - Bioeper

Egyenesen Erdélyből, Nádasd mellől. Isteni volt.


Pillanatok - Kecske vonulás


Valójában nem a hátsójukat akartam megörökíteni, ám mire elővarázsoltam a táskám mélyéről a fotógépem, már nem a bamba kis pofijuk köszönt az arcomba, hanem...

Pillanatok - Öcsisajt

S a csodakékeszöld hatalmas szemei.


2012. november 13., kedd

Tuti Forrócsoki recept

Ha már karácsony, akkor forrócsoki.


Keresgéltem a neten és jobbnál jobb forrócsoki recepteket találtam. Az egyik nagyon felkeltette az érdeklődésem, megosztom veletek is - hátha nem csak nekem, hanem nektek is beválik. ^^



Egy nagy és mély bögrének a negyedéig karikázzatok fel banánt, aminek a tetejére további pár szem epret vágjatok fel.
A gyümölcsöket öntsétek fel úgy tejjel, hogy majdnem tele legyen - ezt  követően turmixoljátok össze.
A tejes turmixhoz adjatok 5-6 teáskanálnyi kakaóport ( márka/ fajta ízlés szerint, nekem a Nesquik a kedvencem ) , majd rakjátok be pár percre a mikróba, hogy jó forró legyen.
S kész is. 


Húdemindjárt Karácsony

Lassan itt a tél és a karácsony; ezzel a fantasztikus képpel adom meg az alaphangulatot az elkövetkezendő két hónapnak. :)

Egy régi megható emlék


Annak-idején a Naplónak köszönhetően rengeteg érdekes emberrel és számtalan különleges szituációval találkoztam. Mostanában sokat nosztalgiázgatok arról, hogy merre is jártam, milyen témákban írtam cikkeket - s eszembe jutott az egyik legmegindítóbb délután, amit talán soha nem fogok elfelejteni.

Egy fárasztó nap végén a főszerkesztő megbízott engem és kolléganőm, hogy menjünk el a debreceni Klinikának a Gyermek Onkológiai intézetébe, mert a Remény a Leukémiás Gyermekekért alapítvány szervezésében tartottak egy értekezletet.
Nagy lélekerő kellett, hogy magabiztosan induljak el, mert a kórházakat nagyon nem szívlelem; sok rossz emlék köt hozzájuk -  jó-néhány szerettemtől kellett búcsút vennem a Klinikán, ezért ha arra járok, a szívem mindig összeszorul. Ám újságíróként határozottnak, érzelemmentesnek és teljesen magabiztosnak kell lenni - igen - kellene - csak a másik nagy dolog, amit a szívemen viselek, az a gyerekek sorsa. S az, hogy beteg gyerekek közé kellett menni, óriási kihívás volt számomra.

Megérkeztünk az épülethez; belépve a legnagyobb fokú sterilitás megőrzése érdekében kis kék zacskókat húztunk a cipőinkre, ezután felmentünk a beteg gyerekek részére kialakított játszószobába - mivel itt tartották a megbeszélést. A szobában jelen volt az alapítvány alapítója, egy ápolónő és két leukémiás kislány. Elég nehéz volt bármire is koncentrálni úgy, hogy közben nem tudtam másra figyelni, csak a két kislányra - a szívem teljesen összeszorult... Közben az alapítótól - akinek a nevére nem emlékszem - megtudtuk, hogy azért fogott bele az alapítványba, mert a kislánya szintén beteg volt és minden követ megakart mozgatni a gyógyulásáért - szerencsére ez sikerült neki - a kislánya meggyógyult. :)
Időközben megérkezett mindenki, megjöttek a szépségkirálynők is. Mindannyian libasorban sorakoztunk a fal mellett és hallgattuk az előadókat, amikor észre vettem, hogy az egyik kislány szakadatlanul engem néz. Rápillantottam és elmosolyodtam. 
Mire ő azt mondta az ápolónőnek: ,, Nézd, nekem ő tetszik a legjobban! "
Az ápolónő pedig mutatott a szépségkirálynőkre: ,, Őket nézd, hiszen ők szépségkirálynők. "

Erre a kislány annyit reagált, hogy: ,,Nem baj, nekem ő tetszik, ő a legszebb. "
Annyira, de annyira elérzékenyültem, el kellett fordulnom a fal felé, hogy ne lássa senki ahogy könnyek gyűltek a szemembe...