2011. október 19., szerda

Zamat fesztivál és Mystery Gang

Utoljára a Campus fesztiválon láttam a triót zenélni, így éppen ideje volt ellátogatni egy hangulatos rockabilly buliba. A hangulatban nem volt hiány, most sem csalódtam a fiúkban.

Bár a Zamat fesztivál 3 napon át tartott, én célirányosan arra a napra mentem, amelyiken a zenekar fellépett – azaz szombatra. Ami különösen feldobta a kedvet és a hangulatot az estére, hogy párommal ezen a napon ünnepeltük kapcsoltunk 1,5 éves fennállását.

A fesztivál szombati programjai:
Október 15. (szombat):
12:00 Jó ebédhez szól a nóta: Bartha András, Drágán Lajos, Szabó Eszter, Balogh Imre műsorvezető
14:00 ZamatKvíz - gasztrojátékok pároknak
16:00 Matinékoncert: dr. Valter
18:00 Dumaszínház: Kiss Ádám, Kormos Anett
19:00 Parno Graszt koncert
20:30 Mystery Gang koncert
22:00 Asztali zenészek

Mivel én és a barátom is nagy Showder Klub és Stand Up rajongók vagyunk, egyértelműnek tűnt, hogy megnézzük Kiss Ádám és Kormos Anett előadását.
Kicsit késve a fellépés kezdetéről, rohantunk a sátorban felállított kiállító éttermek standjai között, hogy elérjünk a színpadig.
Kiss Ádámon jókat derültünk, volt egy-két ismételt poénja, de nem baj, mi így szeretjük. Persze Kormos Anettnek is sikerült mosolyt csalnia az arcunkra.

Páros kolbász és pálinka hadak tornyosultak a standokon mindenhol, így elkerülhetetlen volt, hogy ne kóstoljunk meg valamit. Így is tettünk a Dumaszínház után.
Páros kolbász paraszttarhonyával, sajtos – sonkás töltött lángos és egy kis mézes pálinka. Isteni finom volt minden, az érzést persze fokozta a jó kedvű, éneklő és táncoló fesztiválozó emberek hada.
Rengetegen voltak, mindenki evett ivott, helyet alig lehetett találni a kényelmes fogyasztás érdekében.

Jóllakottan az órára pillantva láttuk, hogy lassan kezdődik a Mystery Gang. Én mindig az első sorban állok, ez most sem lehetett másképpen, így siettünk, hogy a legjobb helyünk legyen a színpad előtt.
A színpadelrendezés és a hangszerek hangolása közben sikerült egy-két fotót készítenem, ezek minősége azonban nem lett valami jó.


A trió pontosan 20:30kor kezdett. Belecsaptak a közepébe és elkezdték legsikeresebb számaikat játszani. Először pár régi dalt, aztán előadtak az újak közül is.
Hallhattuk tőlük többek között a Betty Page-t, a Jungle People-t, Wiggle Baby-t, a Gang Up! –ot, a Woodoo Doll-t. Az újak közül pedig a Megőrülök érted és a Vedd át a ritmus című nótákat játszották el.
Ezen felül gitár és dob szólókkal szórakoztatták a nézőket a fiúk, mindenki járta a dzsungel táncot és aki ismerte a dalszövegeket – énekelt.
Mielőtt felkonferálták a Megőrülök érted című dalukat, Paszinger Zoltán a nagybőgős, kiszúrt engem és Csabit az első sorból, elkezdett ránk mutogatni, vigyorgott szokásához híven – mi erre összeborultunk és úgy hallgattuk a dalt, mintha csak nekünk írták volna. A szöveget is egymásnak énekeltük.
Ezután a két gitáros egy surf rock nótát adott elő a surf gitárján olyan mozgáskultúrával, mint a Gene Vincent – Be bop a lula című klipjében azt láthatjuk a gitáros srácoktól.



A koncertet két órán keresztül lehetett élvezni, teljesen átadták a rockabilly életérzést.
A Mystery Gang egyik új száma:





2011. október 7., péntek

Már csak egy hét ...

és Mystery Gang koncert. :)

Közös fotó, interjú után Egri Péterrel és ráhangoló muzsika a triótól.