2010. december 24., péntek

Merry Christmas




Részeg szemüveg

A Campus Fesztiválon kampányolt a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a központi üzenet az ittas vezetés elleni figyelemfelhívás volt.

Kép forrása: haon

Idén harmadik alkalommal vannak jelen az egyenruhások a rendezvényen, és a fiatalokkal együtt értekeznek a ittasan okozott közlekedési balesetek visszaszorításáért. Bemutattak egy új eszközt, amely a ,,részegszemüveg" nevet kapta, nevéből adódóan; illuminatív élményt biztosít a használójának - ezt ki is próbálhatják az érdeklődők. Vasárnapig lehet a szemüveget megtekinteni a fesztivál területén lévő Civil Agórán. HBN - VVN

Részeg-szemüvegek

A rend őrei a Campuson pár kérdésre adott válasz után rám-tessékelték a szemüvegek egyikét. Ugyanis, 4 fokozata van a szemüvegeknek. Pontosan már nem emlékszem, hogy következnek egymás után - de az elfogyasztott alkohol mennyiségét és minőségét reprezentálták.

Mókás volt. Nevettem végig.:) 
Egy kis pohár vizet egyensúlyozva kellett végigmenni egy kijelölt fehér vonalon, akadályokat megkerülni, majd ping-pong labdákat összegyűjteni.
Természetesen nem a vonalon mentem, minden akadályt felrúgtam, és sok idő kellett a labdák összegyűjtésére is. :D
Bár hozzá kell tennem, 3 sör meg egy feles után nem úgy lát az ember, ahogy a szemüveg azt illusztrálta.;)
Illetve, nem hiszem, hogy ilyen mókás feladatsor fogja visszaszorítani az ittasan vezetők száma.
Minden az emberekben születik meg, nem egy szemüvegben.


A sör most úgy is olcsóbb a benzinnél!
Igyál, ne vezess!

2010. december 14., kedd

2010. december 12., vasárnap

Karácsony

Az előző pesszimista karácsonyváró bejegyzés után, itt egy sokkal vidámabb hangvételű.




No mert valóban vannak dolgok melyek zavarnak, de ezek mellett számos tény miatt boldogan várom az ünnepeket.


Imádok ajándékozni. 

Olyannyira, hogy általában a sajátomra szánt pénzt is másra költöm. Igen, tudom, a saját kézzel szívből készített tárgyak sokkal értékesebbek mint bármely a boltban megvásárolt. Azonban én sokszor esem kísértésbe a vásárokban, a kirakatokban, mikor tudom, hogy xy nagyon örülne annak amit látok. Aztán amikor átadom a becsomagolt meglepetést, annyira izgatott vagyok, hogy mennyire örülnek neki. Számomra egy mosoly az ajándékozott arcán, mindennél többet ér.
Idén először karácsonyozunk együtt a szerelmemmel, s az ünnepek alkalmával mézeskalácsokat is fogunk sütni - melyeket majd jól feldíszítünk. ;)




S mivel iszonyatosan imádom a mézeskalácsot, mind íze és mind formái miatt, megosztok veletek egy egyszerű mézeskalácsreceptet.




Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál méz
17 dkg porcukor
1 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék




Elkészítés:
Először a lisztet összekeverem a porcukrral, a vaníliás cukrral, a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel. Beleütöm a tojásokat, hozzáadom a mézet, és összegyúrom kézzel. Az összeállított tésztát berakom egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a tésztából kiszaggatom a formákat és előmelegített 175 fokos sütőben sütöm. Az első adagnak körülbelül 10 perc kell, a többi adag kevesebb sütést igényel.


Egyéb karácsonyi süti receptek ->itt<-.


Két ország egy közös cél érdekében

Mindent megtesznek a két oldal munkanélküliségen csökkentéséért




Hajdú-Bihar. Magyarország és Románia között együttműködési program indult 2007ben, melynek lényege, hogy a határmenti térségben élőket közelebb hozzák egymáshoz. Ezekben a régiókban jelentős a munkanélküliség és a munkára várókat az is korlátozza, hogy többségüknek iskolázottsági szintje alacsony. Ez a probléma kezelhető lenne a térség munkaerőpiacának integrálásával. A projekt célja egy olyan összefogás létrehozása, mely segítené a munkanélküliség csökkentését és az irányított munkavállalás lehetőségét. Ennek érdekében tanulmányutakat szerveznek, közös munkaerő-piaci stratégiát dolgoznak ki és közösen használható adatbázist hoznak létre. Elsősorban a regisztrált álláskeresőkön, a hátrányos helyzetűeken és az alkalmi munkavállalókon igyekeznek segíteni.
A projekt az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ és Bihor illetve Szatmár Megyei munkanélküli ügynökségeken keresztül fog megvalósulni, az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával. HBN - VVN

Közeleg a karácsony

Lehet gyakorolni a színdarabra.


Általánosan nézve a karácsony a családok életében a meghitt szeretettel teli napokat jelenti.
Három nap, szeretetben, békességben, nyugalomban, de ebből is csak egy nap az, amikor a családtagok művészi szintre emelik előadói tehetségüket, és ,,szeretik" egymást, és figyelnek egymásra.




Ami működik karácsony napjain, zökkenőmentesen zajlana az év bármely más napján. Ebből kiindulva az egész egy nagy színészkedés. Igen az... megjátszott cselekedetek sora.


Az év 362 napján:
- Nincs közös ebéd, vacsora
- Senkit nem érdekel, mi zajlik a másikban
- Senkit nem érdekel, mi van a másikkal
- Nincsenek közös szórakoztató programok


Karácsonykor:
- Közös ebéd, vacsora
- Közös főzés
- Közös fadíszítés
- Közös társasjáték




Számomra az egyik legkedvesebb ünnep, mindennél jobban szoktam várni ezt a 3 napot, még akkor is, ha tudom hogy Mű. Jól esik az a 3 napi megjátszott szeretet is.
Azonban idén a családban olyan dolgokra derült fény, ami ettől a színészkedéstől teljesen elvette a kedvem, sőt, most nagyon nem fog jól esni a lelkivilágomnak...


2010. december 5., vasárnap

"Tervezz óriásplakátot!"

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság idén márciusban pályázatot hirdetett a VÍZ világnapja alkalmából; amelyre én is neveztem.





Természetesen téma a víz fontossága volt, és az én korosztályom fotókkal pályázhatott.

Én egy olyan óriásplakátot készítettem, mely hangsúlyozza természetes vizeink tisztaságának fontosságát.
Szükségem volt egy kézmodellre, akinek a szerepét Barna Ági töltötte be.
Helyszínnek a Békás-tót választottam, mivel tökéletes miliője lett a kész alkotásnak.
A végső simítások photoshoppal lettek elvégezve.

Íme a folyamat, illetve a felhasznált egyéb képek melyekből megszületett az alkotás:

Ez az eredeti kép, amelyen finomítottam.

Egy kis photoshop után.

Szükség volt egy kis sivatagra a drasztikus hatásért.

Földünk.


S a végeredmény:

Most láthattátok egy másik oldalam, nem csak írni szeretek, hanem többek közt fotózni is. ( Számos egyéb kedvelt elfoglaltságom mellett. :P )




Boom De Ya Da ...

2010. december 2., csütörtök

Kihasználtság alapján módosítanak



Debrecen. Olvasóink panaszolták - a 2A és a 3A jelzésű trolibuszok nem közlekednek a Köztemető főkapujáig, ez az idősek számára a legbosszantóbb - mivel a Kassai útrol lesétálni a főkapuig nagyon megerőltető. Továbbá észrevételezték azt is, hogy a temető irányába közlekedő trolibuszok szinte azonos időpontban indulnak el, emiatt ha lekésik őket, sok ideig kell várniuk a legközelebb érkező járatra.


A kép forrása: Debreceni Troli Klub


Ezügyben kérdeztük meg a DKV Zrt. Kommunikációs osztályvezetőjét, Kovács Attilát, aki elmondta - a társaság forgalmi szakemberei számos szempont figyelembevételével változtatják a menetrendet. Elemzik az utazás számlálási adatokat, forgalmi adottságokat, illetve az indulási idők egyenletességének megtartását is szem előtt tartják.A 2,2A és a 3,3A jelzésű trolibuszok csúcsidőben 6-8 percenként, csúcsidőn kívül 10 percenként közlekednek - ezek a járatok egymáshoz képest 3-5 perces eltéréssel indulnak. ( HBN-VVN )


A cikk szeptember közepén jelent meg a Hajdú-bihari Naplóban. :)